دریافت اپلیکیشن

استیبل کوین چیست و چه کاربردی دارد؟

ﺯﻣﺎﻥ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ: 1 دقیقه
استیبل کوین

استیبل کوین نوعی دارایی‌ دیجیتال هستند که ارزش آن‌ها مرتبط با دارایی‌های دیگر است. برای نمونه ارز دیجیتال تتر از استیبل کوین های معروف بازار کریپتوکارنسی است که ارزش آن یک دلار می‌باشد. استیبل کوین‌ها همانند توکن‌ها بوده و فقط در پشتوانه باهم تفاوت دارند. این ارز دیجیتال پایدار از انواع ارز دیجیتال به‌شمار می‌رود که در سال‌های اخیر به بازار عرضه شده و هدف آن مقابله با نوسانات قیمت ارزهای رمزنگاری شده می‌باشد. تتر، USD کوین، دای (DAI)، ترو، دلار بایننس و … بهترین استیبل کوین برای ایرانیان هستند.

در ادامه این مطلب از وب سایت مشاوران بازاریابی اینترنتی جَم به معرفی استیبل کوین های معروف، سرمایه گذاری در استیبل کوین و استیبل کوین‌های برتر سال 2023 با معرفی سازوکار آن‌ها می‌پردازیم.

ارز دیجیتال پایدار یا استیبل کوین چیست؟

استیبل کوین‌ها نوعی ارز دیجیتال پایدار شناخته می‌شوند که بدون نوسانات قیمت رمزارزها هستند. این نوع ارز دیجیتال برای انجام تراکنش‌های مالی بسیار امن و راهکاری نوین و ساده به شمار می‌روند. ارزش این ارز دیجیتال باثبات به دارایی‌های دیگر وابسته است و از این‌رو می‌توان گفت همواره دارای پشتوانه‌ای هستند که به آن گره خورده‌اند. هر واحد از این ارز دیجیتال بدون درنظر گرفتن شرایط و نوسانات بازار دارای قیمت ثابتی است و به همین سبب به آن‌ها ارز دیجیتال باثبات یا پایدار می‌گویند.

از طرفی با توجه به نوسانات ناگهانی ارز دیجیتال بیت کوین و سایر آلت کوین‌ها، طرفداران استیبل کوین‌ها بر این باورند که این رمزارزها باعث محدود شدن ریسک نرخ تبدیل و ضرر خواهد شد. همچنین در خرید کالا و خدمات کارآیی رمزارزهای رمزنگاری شده افزایش می‌یابد. برای مثال افرادی که تمایل به سرمایه‌گذاری در بازار ارز دیجیتال را ندارند می‌توانند از این ارزها برای انجام حواله‌های بین المللی و امور دیگر استفاده کنند.

هدف از ایجاد استیبل کوین‌

استیبل کوین‌ها با هدف مقابله با نوسانات سایر ارزهای دیجیتال به بازار عرضه شدند. اغلب رمزارزها دارای قیمت ثابتی نیستند و باعث سود بردن برخی از معامله‌گران از نوسانات قیمت می‌شوند. اما این نوع ارزهای دیجیتال باثبات و پایدار هستند. بدین معنا که در برابر نوسانات قیمت رمزارزها از دارایی‌های سرمایه‌گذاران محافظت می‌کنند. قیمت آن‌ها در طول زمان پایدار و ثابت است و امکان انتقال سریع و ارزان را نیز برای کاربران ایجاد کرده‌اند.

کاربردهای استیبل کوین

این نوع ارز دیجیتال دارای کاربردهای فراوانیست. برای نمونه در خرید و فروش‌ها و انجام حواله‌های بین المللی می‌توان از آن‌‌‌ها استفاده کرد. همچنین در قراردادهای مالی هوشمند نیز استیبل کوین‌ها بکار می‌روند. قراردهای هوشمند نوعی قرارداد خود اجرا هستند. بدین معنا که بعد از مدت زمان مشخصی به صورت دوره‌ای اجرا می‌گردند. این قراردادها به هیچ مرجع و شخص ثالثی برای مشارکت احتیاج ندارند. استیبل کوین‌ها به سبب ویژگی سرعت بالا در نقل و انتقالات، جایگزین سیتم‌های گردش مالی کم سرعت شده‌اند. به کمک این ارزهای دیجیتال می‌توان به راحتی در سراسر جهان مقادیر قابل توجهی پول جابجا کرد. از این‌رو برای پرداخت حقوق کارکنان گزینه مناسبی هستند. کاربران ایرانی می‌توانند با این دارایی‌ها از نوسانات شدید قیمت ارزهای خارجی در امان باشند.

مزایا و معایب استیبل کوین

در زیر به مهم‌ترین مزایای این ارزهای پایدار می‌پردازیم:

  • هزینه کم تراکنش‌
  • معاملات امن و سریع
  • نوسانات قیمت پایین
  • محافظت از دارایی‌ها در برابر سقوط ارزش پول ملی
  • راحتی کارکرد
  • امکان انتقال دارایی به صورت دیجیتالی
  • دارا بودن ثبات بوسیله پشتوانه یک دارایی
  • بکارگیری فناوری بلاکچین
  • قابل استفاده در معاملات جهانی
  • امکان خریداری و جابجایی استیبل کوین طلا و ارزهای فیات

معایب:

  • استیبل کوین به دلیل اینکه درحالت کلی ارز دیجیتال محسوب می‌شوند درگذر زمان احتمال نوسان قیمت دارند.
  • Stablecoin متمرکز به اعتماسازی شخص ثالث یا نهادهای مالی واسطه نیاز دارد. ارز کافی باید توسط نهاد مالی به‌منظور ارزش‌گذاری این ارزها وجود داشته باشد.
  • زمانبر بودن
  • پذیرش عمومی به سبب جدید بودن این رمزارز
  • حسابرسی بیرون برای اطمینان از مقدار ارزش دارایی
  • بازدهی کم در سرمایه‌گذاری
  • امکان نابودی سرمایه با ارز بین رفتن بازارکریپتو
  • تاثیرپذیری از ارزهای فیات
  • قابلیت دستکاری الگوریتم آن‌ها

انواع استیبل کوین و معرفی انواع ارز دیجیتال پایدار

استیبل کوین‌ها برای محافظت از ثبات خود از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند. براساس نوع پشتوانه این ارزهای به انواع زیر دسته‌بندی می‌شوند:

پشتوانه فیات یا فیزیکی

این نوع دارای پشتوانه یورو، دلار و دیگر واحدهای پول رایج در جهان هستند. باتوجه به حمایت دولت از ارزهای فیزیکی، کاربران تمایل بیشتری به این نوع ارزها دارند. برای نمونه ارز دیجیتال تتر با پشتوانه دلار است. از دیگر ارزها با پشتوانه فیزیکی می‌توان به USD، CHF، GPB و … اشاره کرد. در این نوع یک دلار Stablecoin برابر یک دلار ارز فیزیکی می‌باشد. این نوع را می‌توان گزینه مناسبی برای افرادی که ریسک پذیر نیستند و به تازگی وارد بازار شده‌اند درنظر گرفت. Stablecoin با پشتوانه فیات امکان انجام تراکنش آسان را فراهم می‌کند. چگونگی تراکنش‌ها در این رمزارزها مشابه با پول فیزیکی است.

استیبل کوین طلا

این نوع Stablecoin با پشتوانه طلا، الماس، یاقوت و هرچیز باارزش دیگری هستند که در طول زمان ارزش خود را حفظ می‌کنند. هر توکن Stablecoin با پشتوانه طلا مساوی با ارزش یک گرم طلا است. از انواع استیبل کوین با پشتوانه طلا شامل: تترگلد، دیجیکس گلد، پکس گلدو … هستند که برای سرمایه‌گذاری مناسب می‌باشند. این نوع ارز دیجیتال این امکان را به کاربران می‌دهد که بتوانند روی یک دارایی پرارزش نظیر طلا به صورت دیجیتالی سرمایه‌گذاری کنند.

Stablecoin با پشتوانه رمزارز

این نوع Stablecoin، بوسیله سایر ارزهای دیجیتال پشتیبانی خواهند شد. البته یک ارز پشتوانه آن‌ها نیست بلکه توسط مجموعه‌ای از انواع ارز دیجیتال پشتیبانی می‌شوند. در این شرایط با توزیع نوسانات قیمت رمزارزها، ریسک ضرر کاهش می‌یابد. البته تمامی رمزارزها امکان پشتوانه شدن برای ارزهای دیگر را نخواهند داشت. برای باید همانند ارز دیجیتال اتریوم یا بیت کوین دارای بازار مناسبی باشند. از ویژگی‌های این نوع Stablecoin می‌توان به قابلیت نقدینگی بالا، عدم نیاز به حسابرسی بیرونی و عدم تمرکز اشاره نمود. از انواع Stablecoin با پشتوانه رمزارز، لینک (Link)، اتر (ETH)، بت (BAT) هستند که دای از شناخته‌ شده‌ترین آن‌هاست.

Stablecoin بدون پشتوانه

این نوع همانند بانک مرکزی عمل کرده و هیچ پشتوانه‌ای ندارند. قراردادهای هوشمند و الگوریتم‌های موجود در آن‌ها تامین کننده ثبات قیمت این نوع Stablecoin هستند. Stablecoin بدون پشتوانه دارای ویژگی تمرکززدایی هستند و الگوهای رفتاری کاربران در چرخه عرضه و تقاضای آن‌ها تاثیری ندارند. به عبارتی کاربران تاثیری در قیمت این نوع Stablecoin ندارند. همچنین کاربران بدون هیچ وثیقه‌ای می‌توانند اقدام به ایجاد Stablecoin جدید نمایند.

مقایسه استیبل کوین‌های غیرمتمرکز و متمرکز

ازلحاظ دیگر ارزهای دیجیتال پایدار به متمرکز و غیرمتمرکز دسته‌بندی می‌شوند. Stablecoin متمرکز شامل استیبل کوین‌های با پشتوانه فیات مانند دلار بایننس و یو اس دی کوین می‌باشند. که توسط شرکت‌های خصوصی عرضه و مدیریت می‌شوند. درست است که توکن‌های این دسته روی بلاکچین غیرمتمرکز عرضه می‌گردد، اما صادرکننده قادر به کنترل نهایی است. به صورتی که تنها صادرکننده این امکان را دارد که آدرسی را مسدود کند و یا امکان برداشت مالک را سلب نماید.

Stablecoin غیرمتمرکز مانند دای از پشتوانه رمزارز هستند. در این دسته همه چیز زیرنظر قراردادهای هوشمند است و سازمانی خودگردان غیرمتمرکز ارز را تحت نظارت خود دارد. از این‌رو هراسی از مسدودی آدرس‌ها وجود نخواهد داشت. اما آنچه موجب نگرانی می‌شود، احتمال کاهش ناگهانی قیمت ارز دیجیتال پشتوانه و به دنبال آن کاهس قیمت Stablecoin است.

بهترین استیبل کوین برای ایرانیان کدام است؟

در حال حاضر تتر از بهترین استیبل کوین های معروف است که بیشترین حجم معاملاتی را در بازار داراست.

ویژگی یک Stablecoin خوب چیست؟

این نوع ارزهای دیجیتال اغلب به‌منظور جلوگیری از ضرر در بازارهای نزولی و نقل و انتقالات کاربرد دارند. از این‌رو Stablecoin که ما روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنیم باید قیمتی برابر با دارایی متصل به آن داشته باشد.

بهترین Stablecoin  برای خرید و فروش کدام است؟

یو اس دی کوین (USDC) به دلیل شفافیت، امنیت و ثبات قیمت بهترین گزینه برای خرید و فروش است.

5ام - دی ماه - 1402

اشتراک گزاری مقاله

مقالات مشابه
تحلیل آنچین (On Chain) چیست؟

تحلیل آنچین (On Chain) چیست؟

شاید در حوزه بلاکچین به عبارت تجزیه و تحلیل آنچین On-Chain برخورده باشید. در حوزه بلاکچین و آموزش تحلیل آنچین، عباراتی از قبیل داده های آنچین یا داده‌های درون زنجیره‌ای، معیارها و تراکنش‌های آنچین به چشم می‌خورند. تحلیل بازار مالی رمز ارزها براساس تعادلی از عرضه و تقاضا بوده و تحلیلگران ابزارهای مختلفی همانند تحلیل […]

ادامه مطلب
ارز فیات یا فیات کارنسی و تفاوت آن با ارز دیجیتال دارد؟

ارز فیات یا فیات کارنسی و تفاوت آن با ارز دیجیتال دارد؟

ارز فیات یا فیات کارنسی همان سکه‌های فلزی و اسکناس‌های کاغذی است که در خرید و فروش‌ها از آن استفاده می‌شود. پول فیات در واقع همان ارز رایج هر کشور همانند دلار آمریکا، ریال ایران و … است که در میان عموم قابل اعتمادتر و پایدارتر بنظر می‌رسد. ارز فیات ایران و دیگر کشورها بدون […]

ادامه مطلب
میم کوین (Memecoin) چیست و هرآنچه باید از آنها بدانید

میم کوین (Memecoin) چیست و هرآنچه باید از آنها بدانید

میم کوین (Memecoin) به ارزهایی گفته می‌شود که از یک میم اینترنتی بوجود آمده‌اند و ویژگی‌های طنزآمیزی دارند. لیست میم کوین ها براساس شوخی‌های و جوک‌های اینترنتی تشکیل شد؛ اما با این حال بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که میم کوین های آینده دار باید جدی گرفته شوند. بسیاری از افراد با سرمایه‌گذاری روی میم […]

ادامه مطلب
بگ هولدر (Bag Holer) چه کسی است؟

بگ هولدر (Bag Holer) چه کسی است؟

بگ هولدر به افرادی گفته می‌شود که دارایی‌هایشان را بدون دلیل خاصی و براساس دلایل غیر واقعی، با وجود اطلاع از سقوط ارزش آن‌ها تا مدت زمان طولانی نگه می‌دارند. درواقع این افراد سهام و دارایی‌های خاص خود را علیرغم اینکه درحال سقوط است و باید اقدام به فروش سهام شود، نگه می‌دارند. bagholder سرمایه […]

ادامه مطلب
هولد کردن ارز دیجیتال و هودل HODL چیست؟

هولد کردن ارز دیجیتال و هودل HODL چیست؟

هولد کردن ارز دیجیتال یا هودل HODL یکی از استراتژی‌های مهم افزایش و یا حفظ سرمایه است. بسیاری از افراد خبره و بزرگان دنیای سرمایه و تجارت به بهره‌گیری از این روش و انتخاب بهترین ارز دیجیتال برای هولد تاکید دارند. فرق هولد با ترید در دنیای خرید و فروش ارز دیجیتال، در بلند مدت […]

ادامه مطلب

ثبت دیدگاه جدید

You cannot copy content of this page