کیف پول ارز دیجیتال و معرفی بهترین کیف پول رمز ارز

تاریخ انتشار :

اشتـــراک گـــذاری مطلب

کیف پول ارز دیجیتال و معرفی بهترین کیف پول رمز ارز

اگر قصد سرمایه گذاری در انواع ارز دیجیتال را دارید، اولین گام، انتخاب و راه اندازی والت (Wallet) یا کیف پول ارز دیجیتال است.کیف پول‌های ارز دیجیتال انواع مختلفی دارند و هر یک برای رفع نیازهای کاربران خاصی عرضه می‌شوند. برای انتخاب بهترین کیف پول رمز ارز ابتدا باید شناختی نسبی از انواع کیف پول‌ ارز دیجیتال به دست آورید و ببینید که کدام ویژگی برای شما اولویت دارد. در ادامه این مطلب از صرافی آنلاین ارز دیجیتال ویرا اکسچنج بررسی می‌کنیم که کیف پول ارز دیجیتال چیست و انواع آن کدامند و هریک چه ویژگی‌هایی دارند. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

کیف پول ارز دیجیتال چیست و عملکرد آن چگونه است؟

کیف پول ارز دیجیتال نرم افزار یا سخت افزاری است که به کاربران اجازه می‌دهد، دارایی‌های ارز دیجیتال خود را مدیریت کنند. عملکردهای مختلف مثل دریافت، ارسال، ذخیره و نگهداری و سهام گذاری برخی از کارکردهای کیف پول‌های دیجیتالی هستند. تعدادی از این کیف پول‌ها را می‌توانید به رایگان در قالب نرم افزار یا افزونه مرورگر روی موبایل یا کامپیوتر خود نصب کنید. برخی دیگر نیز در قالب سخت افزار و دستگاه‌های فیزیکی کوچکی شبیه به فلش مموری در بازار موجود هستند و باید آنها را از صرافی‌های آنلاین خریداری کنید.

کیف پول رمز ارز واسطه شما و شبکه‌های بلاک چین است و درخواست‌ها یا تراکنش‌هایتان را در قالب کدهای رمز نگاری شده به شبکه ارسال می‌کند تا ناظران و حسابرسان شبکه آنها را بررسی کنند. برای ارسال تراکنش تنها کافیست آدرس کیف پول طرف مقابل را به همراه مبلغ تراکنش وارد و سپس تراکنش را با کلید خصوصی‌تان امضا کنید. برای دریافت تراکنش کافیست تا کلید عمومی یا آدرس کیف پولتان را برای طرف مقابل ارسال کنید تا او با طی کردن مراحلی که برای ارسال تراکنش توضیح وجود دارد، برایتان ارز دیجیتال را بفرستد.

آدرس کیف پول رمز ارز و کلید خصوصی و عمومی چیست؟

با هر کیف پولی که ایجاد می‌کنید در واقع دو رشته بلند متنی منحصر بفرد می‌سازید که دو کلید شما برای استفاده از کیف پول هستند: یکی کلید عمومی (Public Key) و دیگری کلید خصوصی (Private Key). دو رشته متنی کلید عمومی و کلید خصوصی از اعداد و حروف کوچک و بزرگ انگلیسی ساخته شده‌اند که با مشارکت هم دسترسی شما را به دارایی‌هایتان امکان پذیر می‌کنند. کلید عمومی را با همه می‌توانید به اشتراک بگذارید. اما کلید خصوصی یکی از اطلاعات شخصی خودتان محسوب می‌شود.

یک مثال ساده برای مقایسه دو کلید عمومی و خصوصی، مقایسه آنها با آدرس ایمیل و گذرواژه ایمیل شماست. کلید عمومی کاری شبیه به آدرس ایمیل شما را انجام می‌دهد که آن را با هر فردی می‌توانید به اشتراک بگذارید تا ایمیل‌های جدید را دریافت کنید. بی‌شک گذر واژه ایمیلتان(کلید خصوصی) را احتمالا به نزدیکترین دوستتان هم نمی‌دهید. چراکه تنها راه دسترسی شما به محتویات ایمیل (کیف پولتان) است.

انواع کیف پول ارز دیجیتال

دو عامل مهم در دسته بندی کیف پول‌های ارز دیجیتال عبارتند از: امانی یا غیرامانی بودن و آنلاین یا آفلاین بودن. کیف پول امانی کیف پولی است که کلیدهای خصوصی‌تان در اختیار شما نیست. همانطور که قبلا اشاره کردیم، کلید خصوصی راه اصلی دسترسی شما به دارایی‌هایتان است. اما در برخی پلتفرم‌ها یا اپلیکیشن‌ها این داده حیاتی به شما ارائه نمی‌شود. کیف پولی که در صرافی‌های دیجیتال ایجاد می‌کنید، کیف پول امانی است. در مقابل هر کیف پولی که کلید خصوصی را نزد خودش به امانت نگه نمی‌دارد، کیف پول غیر امانی نامیده می‌شود. البته باید دقت کنید که هیچگاه دارایی‌های خود را برای مدت طولانی در کیف پول امانی نگهداری نکنید.

معیار دیگر برای دسته بندی کیف پول ارزهای دیجیتال آفلاین یا آنلاین بودن آن است. به کیف پول آنلاین، کیف پول داغ (Hot Wallet) و به کیف پول آفلاین کیف پول سرد (Cold Wallet) می‌گویند. کیف پول‌های آنلاین به اتصال به اینترنت نیاز دارند و همین موضوع می‌تواند دارایی‌های شما را در معرض حمله‌های سایبری و هک قرار دهد.

کیف‌پول‌های مبتنی بر وب و افزونه‌های مرورگر و تمام اپلیکیشن‌های موبایل و کامپیوتر کیف پول آنلاین محسوب می‌شوند. دارایی‌ها در کیف پول‌های آنلاین دسترس پذیرتر هستند و با چند کلیک ساده می‌توان آنها را ارسال یا دریافت کرد. کیف پول‌های سخت افزاری و کیف پول‌های کاغذی دو نوع رایج کیف پول آفلاین هستند که بدون اتصال به اینترنت دست هکرها را از دارایی‌هایتان کوتاه می‌کنند.تمایز مهم بین کیف پول‌های آنلاین و آفلاین میزان امنیت دارایی‌های دیجیتال است. در ادامه به انواع کیف پول ارز دیجیتال اشاره می‌کنیم:

کیف پول موبایلی

نرم‌افزاری برای گوشی هوشمند است و می‌توان آن را پرکاربردترین نوع کیف پول دانست. چراکه گوشی هوشمند همیشه در دسترس است . برای نمونه اپلیکیشن‌هایی مثل تراست والت (Trust Wallet) و مای‌اتروالت (MyEtherWallet) که در سیستم‌های اندروید و iOS عرضه می‌شوند، برخی از کیف پول‌های موبایلی هستند. همچنین، کیف پول‌های پرطرفداری مانند اتمیک والت (Atomic Wallet) و متامسک (Metamask) و کوینومی (Coinomi) نسخه‌هایی برای گوشی‌های هوشمند می‌باشند.

کیف پول ارز دیجیتال دسکتاپی

این نوع کیف پول بر روی کامپیوترهای شخصی و سیستم‌عامل‌های ویندوز و لینوکس و مک نصب می‌شود و کاربردهای بسیار عالی دارد. یکی از کیف پول‌های دسکتاپ که همزمان از ده‌ها دارایی دیجیتال پشتیبانی می‌کند، کیف پول اکسودوس (Exodus) است. کیف پول‌های دسکتاپی کوینومی و اتمیک و گواردا (Guarda) نیز از کیف‌ پول‌های محبوب دسکتاپی در بین کاربران هستند.

کیف پول تحت وب از انواع کیف پول بیت کوین، اتریوم و..

این نوع کیف پول دسترس پذیرترین و راحت‌ترین کیف پول ارز دیجیتال است؛ چراکه با هر مرورگر اینترنتی و در هر دستگاهی دردسترس است. با این همه تعامل این کیف پول‌ها با سرورهای اینترنتی باعث می‌شود که برای هکرها در دسترس پذیرتر باشند و در میان انواع مختلف کیف پول در رتبه اول بیشترین ریسک هک یا مسدود شدن را دارند. کیف پول بلاک چین (Blockchain.com) یکی از کیف پول‌های تحت‌وب بسیار معروف است که از کوین‌هایی مثل بیت کوین، بیت کوین کش، اتریوم و استلار پشتیبانی می‌کند. کیف پول‌های تراست والت و مای‌اتروالت و پکس‌فول (Paxful) نیز به کاربران خود اجازه می‌دهند تا از نسخه وب استفاده کنند.

افزونه مرورگر از پرطرفدارترین کیف پول ارز دیجیتال

یکی از انواع پرطرفدار کیف‌ پول‌، افزونه مرورگر است که در قالب افزونه (Extension) مرورگر شما را به مرورگر بلاک چین تبدیل می‌کند. بیشترین کاربرد این کیف پول‌ امکان تعامل با پلتفرم‌های غیرمتمرکز و مبتنی‌بر وب 3.0 است. با‌توجه‌به اتصال دائمی افزونه‌ها به اینترنت و مرورگرهای اینترنتی، امکان هک و حمله سایبری به کیف پول‌های افزونه مرورگر بسیار زیاد است. یکی از کیف پول‌های مشهور و پرکاربرد افزونه مرورگر، متامسک است که هم‌زمان از چندین بلاک چین و ده‌ها توکن مختلف پشتیبانی می‌کند. افزونه‌های مرورگر مای‌اتروالت و گواردا هم در‌ دسترس کاربران این کیف پول افزونه مرورگر قرار دارند.

کیف پول ارز دیجیتال سخت افزاری

دستگاهی کوچک و بسیار ایمن که بدون اتصال به اینترنت با استفاده از چند لایه محافظتی راه را برای هک و حمله‌های سایبری می‌بندد، کیف پول سخت افزاری می‌باشد. این نوع کیف پول ارز دیجیتال رایگان نیست و برای تهیه آن باید هزینه پرداخت کنید. با پرداخت این هزینه تا حد زیادی می‌توانید از امنیت دارایی‌هایتان آسوده خاطر باشید. زیرا کلیدهای خصوصی این کیف پول هرگز از دستگاه خارج نمی‌شوند و هیچ فردی جز شما نمی‌تواند به دارایی‌هایتان دسترسی داشته باشد. البته کار با کیف پول سخت افزاری به دلیل آنلاین نبودن و لایه‌های مختلف محافظتی آنها کمی پیچیده و زمانبر است و اگر روزانه با معاملات دارایی‌های دیجیتال سر و کار دارید، بهتر است از کیف پول آنلاین استفاده کنید. کیف پول‌های لجر (Ledger) و ترزور (Trezor) ازجمله کیف پول‌های سخت‌افزاری مشهور ارز دیجیتال هستند.

برچسب ها :


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + 1 =