دریافت اپلیکیشن

تحلیل آنچین (On Chain) چیست؟

ویرا اکسچنج
ﺯﻣﺎﻥ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ: 1 دقیقه
تحلیل آنچین (On Chain)

شاید در حوزه بلاکچین به عبارت تجزیه و تحلیل آنچین On-Chain برخورده باشید. در حوزه بلاکچین و آموزش تحلیل آنچین، عباراتی از قبیل داده های آنچین یا داده‌های درون زنجیره‌ای، معیارها و تراکنش‌های آنچین به چشم می‌خورند. تحلیل بازار مالی رمز ارزها براساس تعادلی از عرضه و تقاضا بوده و تحلیلگران ابزارهای مختلفی همانند تحلیل تکنیکال رمز ارز، تحلیل فاندامنتال و تحلیل انچین ارز دیجیتال را برای ارزیابی ارزش فعلی و آینده رمز ارزها استفاده می‌کنند. پایه و اساس تحلیل آنچین یا سایت تحلیل آنچین برمبنای ارائه شفاف‌ترین اطلاعات شبکه‌های بلاکچین به کاربران کریپتوکارنسی است. یکی از ویژگی‌های برجسته سیستم بلاکچین و شبکه‌های غیرمتمرکز نیز قابلیت دسترسی کاربران به نسخه‌های بروز شده و آپدیت اطلاعات است.

این چنین ویژگی مثبت و کمیابی این امکان را فراهم می‌کند تا همه اطلاعات بدون تغییر و دستکاری تجزیه و تحلیل شوند. براساس تجزیه و تحلیل On-Chain و آموزش تحلیل آنچین کاربران می‌توانند به بینشی دست یابند تا بتوانند درک درستی از احساسات و رفتار دیگر سرمایه‌گذاران انواع ارز دیجیتال بدست آورند. در ادامه این مطلب از وب سایت صرافی آنلاین ارز دیجیتال  ویرا اکسچنج بیشتر به اینکه تحلیل آنچین چیست و داده های آنچین چیست؟ خواهیم پرداخت.

بلاکچین چیست؟

پیش از هرگونه بحث در رابطه با دنیای آنچین و تجزیه و تحلیل On-Chain، ابتدا باید به اطلاعاتی درباره چیستی بلاک چین بپردازیم. پیشرفت بلاک چین به سبب اختراع انقلابی ارز دیجیتال بیت کوین بوسیله ساتوشی ناکاموتو به این شخص نسبت داده می‌شود. اما ایده‌پردازان اصلی بلاکچین اسکات استورنتا (W. Scott Stornetta) و استوارت هابر (Stuart Haber) هستند. در سال 1991، این دو محقق دانشگاهی پیشنهاد به ارائه یک ابزار دیجیتالی مبتنی بر پلمپ زمانی (timestamp) دادند. هدف این ابزار دسترسی بدون دستکاری و دائمی به اسناد ارزشمندی که در وب منتشر می‌شد، بود. امروزه مجبوب ترین پروتکل‌های بلاکچین دارای بسیاری از ویژگی‌های اولیه هستند.

بلاکچین عمومی، یک زنجیره دیجیتالی از بلوک‌ها می‌باشد. هر بلوک حاوی اطلاعاتی ارزشمند و همچنین یک کد عددی با نام هش تراکنش است. یک بلوک علاوه بر هش، با هش قبلی خود نیز مشخص می‌گردد. بلاکچین یک دفتر کل دیجیتالی می‌باشد که شامل پرونده‌هایی است که در شبکه گسترده‌ای از گره‌ها قرار دارند. یک گره یا نود به معنای یعنی یک سیستم رایانه است. سازمان یا شخص مجاز به ایجاد تغییرات یا کنترل جریان داده‌ها به شکل یک‌طرفه هستند. بلاکچین سیستم‌های مالی و اطلاعاتی را به شبکه‌های غیر متمرکز تغییر می‌دهد. سیستم بلاک چین سیستمی است که با تغییر سیستم‌های مالی و اطلاعاتی به شبکه‌های غیر متمرکز، انتقال اطلاعات را بدون احتیاج به اعتمادسازی (به شکل trustless) انجام می‌دهد.

تحلیل آنچین چیست؟

حال می‌خواهیم به پرسش on chain چیست؟ پاسخ دهیم. تحلیل آنچین (On-Chain Analysis) یکی از انواع تحلیل بازار مالی رمز ارزها است که به بررسی فعالیت تراکنش‌های یک توکن، اصول سرمایه گذاری و داده های آنچین می‌پردازد. تحلیلگران دنیای ارز دیجیتال سعی می‌کنند تا بوسیله تجزیه و تحلیل‌های گوناگون بتوانند درکشان را نسبت به یک شبکه تقویت نمایند. این امر سبب پیش بینی تحرکات قیمتی یک ارز دیجیتال و انتخاب سودمندانه سرمایه‌گذاران می‌شود. در واقع این تحلیل ابزاری کارآمد و قدرتمند برای دستیبابی به سود بیشتر در آینده به شمار می‌رود.

بررسی داده های آنچین به کسب اطلاعاتی مفید از شبکه‌های بلاکچینی می‌پردازید. برای درک بهتر مثالی در باره ارز دیجیتال بیت کوین می‌آوریم. براساس این تحلیل، شما می‌توانید کیفیت فعالیت ماینرهای ارز دیجیتال بیت کوین و میزان پذیرش سرمایه‌گذاران آن را بررسی کنید. در نهایت با بررسی چند شاخصه مهم شما قادرید تشخیص دهید آیا اکنون قیمت بیت کوین ارزشمند است یا نه؟ در واقع آموزش تحلیل آنچین برای ارزش‌گذاری شبکه‌های مختلف بکار می‌رود. سرمایه گذاران و معامله‌گران معمولا این تحلیل را با دیگر انواع تحلیل بازار مالی رمز ارزها برای تعیین نقاط ورود و خروج مناسب ترکیب می‌کنند.

تاریخچه تحلیل انچین ارز دیجیتال

اغلب ابزارهای تحلیل آنچین در طی سه یا چهار سال اخیر ایجاد شده‌اند. اما سابقه بعضی از آنها به سال 2011 بازمی‌گردد. شاخص coin days destroyed (CDD) تحت عنوان معیاری برای ارزش‌گذاری بیت کوین و ردیابی فعالیت در شبکه آن ایجاد گردید. CDD به تعداد روزهایی اشاره دارد که یک کوین به شکل دست نخورده در یک کیف پول ارز دیجیتال نگهداری می‌شود. در سال 2017، جک تاتار (Jack Tatar) و کریس برنیسک (Chris Burniske) اقدام به توسعه یکی از معروف‌ترین معیارها به تراکنش (NVT) نمودند.

مفهوم داده‌های درون زنجیره‌ای یا داده های on chain چیست؟

داده های آنچین شامل اطلاعات همه تراکنش‌های انجام گرفته در یک شبکه بلاکچین خاص می‌باشد. منظور از داده های آنچین، همه اطلاعات نوشته شده روی بلوک‌های بلاکچین است. درباره بلاکچین عمومی همه این داده های آنچین در دسترس هستند. داده های آنچین شامل سه دسته زیر هستند:

  • داده‌های تراکنش : برای مثال اگر کانترکت آدرس ارسال یا دریافت گردد یا مبلغی انتقال یابد، موجودی باقی مانده برای یک آدرس خاص برای شما نمایش داده می‌شود.
  • داده‌های بلوک : داده‌های بلوک، همان پلمپ زمانی، پاداش و کارمزد ماینرها می‌باشد.
  • کد قرارداد هوشمند: این کد، منطق مدون کسب و کار بر روی یک بلاکچین تعریف می‌شود.

منظور از داده‌های درون زنجیره‌ای یا داده های آنچین چیست؟

داده های آنچین شامل هزاران و صدها داده هستند. هر کدام از آنها اطلاعات گوناگونی را نشان می‌دهند که سرمایه گذاران با درک بهتر و پیگیری آنها می‌توانند در بازار رمز ارز پیشرو باشند. بنابراین سرمایه گذاران می‌توانند تصمیم‌گیری بهتری برای معاملاتی که سود بیشتری دارد، داشته باشند. برجسته‌ترین داده‌های آنچین که قیمت رمز ارزها را تعیین می‌کنند عبارتند از:

  • تعداد آدرس‌های فعال و جدید
  • رزش شبکه به تراکنش
  • حجم تراکنش‌ها
  • ورودی یا خروجی سرمایه از طریق صرافی‌های آنلاین

روش دستیابی به داده های آنچین چیست؟

به دلیل اینکه پلتفرم‌های تحلیل انچین ارز دیجیتال رو به افزایش هستند و احتمال دارد در انتخاب بهترین سایت تحلیل آنچین گیج شوید؛ در ادامه به معرفی چند سایت تحلیل آنچین اشاره خواهیم کرد:

  • سایت گلسنود
  • پلتفرم کریپتوکوانت
  •  Coinmetrics.io
  • dappradar.com

مزایای داده های آنچین

اگر تحلیل انچین ارز دیجیتال و داده‌های آن را در معاملات روزانه خود بکارببرید از مزایای زیادی بهره مند خواهید شد. بعد از بررسی معیارهای مهم تحلیل انچین ارز دیجیتال مانند تعداد آدرس فعال، تریدرها و تراکنش، شما خواهید فهمید که  چه زمانی تقاضا در شبکه زیاد است و در چه زمانی با افزایش قیمت‌ها روبرو می‌شوید. همچنین با مشاهده معیارها و تجزیه و تحلیل On-Chain می‌توانید از بازار، احساسات و رفتار سرمایه گذاران اطلاعات بسیاری کسب کنید. پلتفرم‌ها و سایت تحلیل آنچین، بررسی چنین داده‌های مهمی را آسان، ساده و روان کرده‌اند.

معایب و محدودیت‌های تحلیل انچین ارز دیجیتال

دنیای On-Chain مانند دیگر روش‌ها و تحلیل بازار مالی رمز ارزها دارای محدودیت‌هایی است که در ادامه قصد داریم به آنها اشاره کنیم:

  1. تنها بیشتر از یک دهه از عمر کریپتوکارنسی‌ها می‌گذرد و نتایج و تحلیل‌های تاریخی که براساس معیارهای کنونی بدست آمده‌اند، تاریخ انقضا دارند. بسیاری از تحلیل بازار مالی رمز ارزها که هم اکنون در دسترس هستند به همین علت در آینده معنادار نخواهند بود و نمی‌توان برای مدت زمانی طولانی بر روی آن حساب باز کرد.
  2. تحلیل‌های On-Chain برای آن دسته از تریدرهایی که در تایم‌های کوتاه مدت فعالیت می‌کنند مناسب نیست. چراکه تحلیل‌های درون زنجیره‌ای معمولا با چشم اندازی طولانی و بلند مدت ایجاد می‌شوند و ارزش خاصی برای این بخش از معامله گران ندارند. البته این افراد از تحلیل on chain به عنوان یک مکمل برای معامله‌های خود استفاده کنند.

تقسیم بندی تجزیه و تحلیل On-Chain بر اساس مدل‌های متفاوت

تحلیل‌های آن چین به دو مدل کلی زیر تقسیم بندی می‌شوند:

مدل UTXO در تحلیل آنچین

از معیارهای متفاوتی می‌توان برای ایجاد دیدگاه‌های مختلف در بازار استفاده کرد که بیشتر این معیارها بر مفهوم UTXOs (خروجی‌های خرج نشده تراکنش) تکیه دارند. با این وجود در تدوین معیارهای توکن اتریوم و ERC-20 مشکل وجود دارد و مدل‌های حساب این شبکه‌ها به سختی قابل ردیابی هستند.  UTXO مقدار ارز دیجیتالی است که بعد از انجام یک تراکنش، باقی مانده است. با UTXO می‌توان آنها را ردیابی کرد تا مشخص شود چه زمانی یک کیف پول، دارایی خود را برای آخرین بار جابجا کرده یا یک آدرس چه مدت زمانی دارایی دیجیتال را نگهداشته است.

سن و اندازه و تعداد UTXO های انتقالی بر روی یک بلاک چین خاص می‌تواند سیگنال‌های موثری را ارائه دهد و به معیارهای آنچین تبدیل کند. درست مانند سرمایه تحقق یافته امواج HODL و درصد موجودی در سود یا زیان.

مدل مبتنی بر حساب

اتریوم به عنوان دومین شبکه بلاک چین بزرگ و متفاوت از بیت کوین و برخی از آلتکوین‌ها است. چراکه بر اساس مدل حساب و بر خلاف مدل UTXO می‌باشد. در مدل UTXO یک UTXO مجموع کل سکه را در مسیر خود به آدرس نهایی محاسبه می‌کند. سپس دفتر کل ثبت می‌کند که چه کسی و چه زمانی مالک است و آدرس‌ها می‌توانند چند UTXO داشته باشند.

مدل حساب (account model) به این معنی است که سکه‌ها به آسانی قابل ردیابی نیستند. چراکه سکه‌های ورودی و خروجی در موجودی حساب‌ها مخلوط شده و به دست آوردن برخی معیارها مانند سن سکه برای توکن‌های ارز دیجیتال اتریوم و ERC-20 سخت خواهد بود. برخی از معیارهای اعمال شده برای بیت کوین (و سایر ارزهای دیجیتال مبتنی بر UTXO مانند بیت کوین کش و لایت کوین) به طور مستقیم برای اتریوم یا سایر بلاکچین‌های مشابه قابل استفاده نیستند. در نتیجه، کار بیشتری برای انتقال این مدل‌ها به ارزهای دیجیتال مبتنی بر حساب نیاز می‌باشد.

تحلیل آنچین و تحلیل تکنیکال چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

بسیاری از تکنیکالیست‌ها بر این باورند که تمام اتفاقاتی که در بازار می‌افتد وابسته به قیمت است و به کمک قیمت می‌توان آنها را پیش بینی کرد. اما در بازارهای مالی همه چیز وابسته به احتمال است. در واقع با وجود اصرار تکنیکالیست‌ها به کافی بودن تغییرات قیمت برای پیش بینی بازار بازهم تحلیل آنچین می‌تواند اطمینان شما را از وارد شدن به یک معامله بیشتر کند.

عاقلانه‌ترین روش این است تا برای وارد شدن به معاملات هم از تکنیکال و هم از تحلیل آنچین تاییدیه گرفته باشید. در دنیای امروز شما نمی‌توانید تراکنش‌های دولت‌ها و افراد مهم را بررسی کنید. اما در تحلیل آنچین این امکان وجود دارد و همین امر می‌تواند بسیاری از فسادهای مالی را کاهش دهد. تحلیل تکنیکال تنها قیمت را بررسی می‌کند. در حالی که تحلیل آنچین علاوه بر قیمت، احساسات مردم نسبت به بیت کوین یا هر نوع ارز دیجیتال دیگری را نیز تشخیص می‌دهد و با توجه به داده‌هایی که در اختیار ما قرار می‌دهد گاهی می‌توانیم حتی بیشتر از تحلیل تکنیکال به آن تکیه کنیم.

هدف از استفاده تحلیل آنچین چیست؟

وب سایت‌هایی در حوزه ارز دیجیتال با استفاده از داده‌های درون شبکه‌ای وجود دارد که اطلاعات مفیدی را برای کاربران استخراج می‌کند. بنابراین تمام اقدامات زنجیره‌ای در تاریخ به صورت ثبت شده وجود دارد و می‌توان آنها را مشخص کرد. استفاده از تحلیل آنچین در شناخت توکن‌هایی که رشد دارند یک سیگنال مناسب است. برای مثال با تحلیل آنچین دوج کوین و شیبا نمونه میم کوین‌ های رشد چند درصدی هستند.

هزینه‌های مربوط به تحلیل On Chain چگونه است؟

برای تایید تراکنش‌ها در شبکه لازم است تا ماینرها سختی شبکه را به کمک دستگاه‌های خود تامین کنند و کارمزد معاملات را دریافت نمایند. با وجود این شرایط اگر سختی شبکه و تعداد معاملات کم باشد کارمزدی که طرفین معامله باید بپردازند بسیار کم و در برخی از موارد حتی به صفر می‌رسد. ولی با شرایط موجود که هم سختی شبکه و هم تعداد معاملات در حال افزایش است، کارمزد معاملات کمی آزار دهنده خواهد بود.

چگونه می‌توان یک تحلیل آنچین موثر و بهینه انجام داد؟

راز رسیدن به یک تحلیل موثر، پرسیدن سوالات مناسب است. در واقع پرسیدن سوالاتی مانند فعالان شبکه که به رفتار آنها علاقه دارید (ماینرها، نهنگ‌ها و…) چه کسانی هستند؟ محرک‌ها، انگیزه‌ها ونقاط ضعف آنها چیست؟ چگونه تصمیمات آنها (موجودی کیف پول، حجم تراکنش‌ها و…) انجام می‌شود؟ ما را به یک تحلیل آنچین جامع می‌رساند.

2ام - تیر ماه - 1403
اشتراک گزاری مقاله
مقالات مشابه
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
غلامعلی نادری نژاد
غلامعلی نادری نژاد
1 ماه قبل

سلام و عرض ادب آیا کار کردن با کدام پلتفرم آسانتر است و درآمد فعال دارد من میخواهم با یک پلتفرم کار کنم که روزانه یا هفتگی بتوانم درآمد داشته باشم شما کدام پلتفرم را پیشنهاد میکنید و برای مقدمات و شروع کار چه ابزارها و آیتم های مورد نظر است

You cannot copy content of this page