
اتریوم چیست و آینده آن چگونه است؟
اتریوم (ETH)، نسل دوم ارزهای دیجیتال محسوب میشود که یکی از پرکاربردترینها در بازار رمزارز است. در تعریفی دیگر اتریوم یک پلتفرم متن باز و عمومی است. این پلتفرم امکان پشتیبانی امور مربوط به ارز دیجیتال و انجام قراردادهای هوشمند و غیرمتمرکز را فراهم کرده است. ارز دیجیتال اتریوم 18.33 درصد از بازار را به خود اختصاص داده است. این ارز دیجیتال توانسته به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد شبکه خود، محبوبیت فراوان پیدا کرده و موجب گستردگی معاملات شود. ارز اتریوم با نام اتر ارائه شده و این توکن رمز ارز در بستر بلاکچین فعالیت میکند.
شما در ادامه این مطلب از وب سایت صرافی آنلاین ارز دیجیتال ویرا اکسچنج با بلاکچین اتریوم و ارز دیجیتالی آن اتر آشنا خواهید شد.
اتریوم چیست؟
در پاسخ به پرسش اتریوم چیست به زبان ساده باید گفت در حقیقت یک بلاکچین غیرمتمرکز است که امکان انجام قراردادهای هوشمند را بدون واسطه فراهم میکند. اتریوم در بستر اینترنت عمل کرده و بوسیله هیچ سازمان یا شخصی کنترل نمیشود. میتوان گفت بعد از بیت کوین، اتر در رتبه دوم ارزهای دیجیتال از نظر فعالترین بلاکچین قرار دارد. از اتریوم علاوه بر کاربردهای ارز دیجیتال، در پردازش معاملات مالی، ذخیره دادهها برای برنامههای شخص ثالث و اجرای قراردادهای هوشمند و دیجیتالی نیز استفاده میشود. این بلاکچین بدلیل ایجاد اعتماد بین کاربران و حذف واسطهها توانسته رشد چشمگیری داشته باشد. به طور کلی میتوان گفت هدف و کاربرد اساسی این شبکه درواقع شامل: پول دیجیتال غیر متمرکز، ساخت و اجرای برنامههای غیرمتمرکز کاربردی و تسهیل پرداختهای جهانی است.
شما میتوانید در این مطلب این بلاکچین قرارداد هوشمند را بشناسید و از آن بهترین استفاده را داشته باشید.
اتریوم به عنوان یک شبکه غیر متمرکز
اتریوم به عنوان یک شبکه غیرمتمرکز، دارای سیستمی منحصربفرد است که توسط هیچ سازمان و فردی کنترل نمیشود. از اصلیترین ویژگیهای این ارز دیجیتال میتوان به غیرمتمرکز بودن آن اشاره کرد. بدین معنا که مانند حکومتی دموکراتیک، یک نفر به تنهایی تمام اختیارات را در دست ندارد. میتوان گفت این ارز دیجیتال با هدف غیرمتمرکز کردن همه چیز ساخته شده است. آیندهای که این ارز دیجیتال به تصویر کشیده است بدین صورت است که مردم بدون هیچگونه واسطهای به صورت مستقیم بتوانند از انواع خدمات مالی و غیرمالی استفاده کنند. سیستمهایی بدین شکل که مردم کنترلکننده آن هستند، هیچگاه متوقف نشده و هیچکس توانایی ایجاد تداخل در آنها را نخواهد داشت.
تاریخچه اتریوم (ETH)
اولین ایدهپرداز پروژه اتریوم در سال 2012، ویتالیک بوترین است که وی از طرفداران بیت کوین بود. او با مطرح کردن نقصهایی در بیت کوین و با الهام از آن، توانست ایده غیر متمرکز کردن همه چیز را ارائه دهد. ویتالیک بوترین در ماه اوت سال 2014 سرمایه گذاری روی پروژه اتریوم را آغاز کرد و در سال 2015 بلاکچین آن را راهاندازی نمود.
توکن Ethereum
یکی از معروفترین نمونه توکن، اتر است که این توکن تمامی قراردادهای هوشمند و تراکنشها را در شبکه اتریوم تامین میکند. درنتیجه برای انجام تراکنش در شبکه اتریوم باید از توکن اتر استفاده شود. همانطور که ارز دلاری از واحدهای کوچکتری به نام سنت و یا بیت کوین از واحدهای کوچکتری به نام میلی بیت تشکیل شده، اتر نیز دارای واحدهای کوچک با نامهای مختلف است. به واحدهای کوچکتر اتریوم szabo یا سابو نام دارد و هر یک اتر برابر 1 میلیون سابو است.
تفاوتهای بیت کوین با ETH
بیت کوین و اتریوم از جنبههایی که در زیر به آنها اشاره کردهایم با هم تفاوت دارند :
- بیت کوین به عنوان یک ارز غیرمتمرکز و متن باز ایجاد شده است. درحالی که اتریوم علاوه بر یک ارز، امکان غیرمتمرکز کردن بقیه چیزها را نیز فراهم کرده است.
- BTC برای اولین بار در دنیا از فناوری بلاک چین و تحلیل آنچین استفاده نموده است. اما اتریوم مبتنی بر بلاک چین است و به کاربران خود اجازه ساخت اپلیکیشنهای غیر متمرکز را میدهد.
- در اتریوم ایجاد بلاک 14 ثانیه یکبار است، اما در بلاکچین بیت کوین این امکان هر 10 دقیقه یکبار ایجاد میشود.
- بیت کوین دارای محدودیت 21 میلیون عرضه است، اما رمزارز اتر محدودیت عرضه ندارد.
- در بیت کوین برعکس اتریوم، به علت ابتدایی بودن اسکریپتها، امکان انجام قرار دادهای هوشمند و دیجیتالی وجود ندارد.
- این دو ارز دیجیتال در زبان برنامه نویسی باهم تفاوت دارند.
- در بیت کوین کارمزد بر اساس اندازه و زمان محاسبه میشود. اما در اتریوم کارمزدها متناسب با پیچیدگی محاسباتی و پهنای باند محاسبه میگردد.
- میزان برق برای استخراج اتریوم کمتر از بیت کوین بوده و از همین رو اتر برای تراکتنشهای مالی گزینه بهتری است.
ارزش ETH در ایران و جهان
در ژانویه سال 2018، ارزش اتر به بالاترین حد خود رسید. اما پس از گذشت چند ماه، از ارزش آن کاسته شد. از طرفی اتریوم 2 ارتقایی گسترده در شبکه اتریوم است. در اثبات کار به اثبات سهام این ارز دیجیتال باعث تغییر الگوریتم بلاکچین میشود.
استانداردهای ETHEREUM
یکی از استانداردهای معرفی شده برای بهبود اتریوم، استاندارد ERC است. پس از بحث درباره بهبودهای پیشنهادی سرانجام طی یک فرآیند استاندارد، EIPها تایید میشوند. استانداردهای فنی درواقع به منظور استفاده و پیادهسازی توکنها در قراردادهای هوشمند و دیجیتالی اتریوم است. برای ارسال درخواست در زنجیره اتریوم، ERC-20 یک استاندارد مناسب است که 20 عدد برای درخواست در این زنجیره بلوکی اختصاص داده شده است. استاندارد ERC-20 لیستی مشترک برای نشانههای اتریوم مشخص میکند. این استاندارد به توسعه دهندگان این امکان را میدهد که با دقت تعامل بین نشانهها را دنبال و پیش بینی نمایند.همچنین بتوانند چگونگی عملکرد نشانهها توکن جدید را در اکوسیستم اتریوم برنامه ریزی کنند. قوانین در این حوزه شامل چگونگی نحوه دسترسی دادهها بین آدرسها و انتقال برچسب بین هرکدام است.
استاندارد ERC-20 بواسطه شرکتهای سرمایه گذاری جمعی Crowdfunding، به علت سادگی توسعه و پتانسیل آن برای قابلیت همکاری با دیگر استانداردهای اتریوم محبوبیت پیدا کرده است.
خرید اتریوم ETH
شما میتوانید پس از ایجاد حساب و شارژ آن، ارز دیجیتال اتریوم را با ریال خریداری نمایید. لازم به ذکر است دراین مرحله بر اساس حجم معادله شما در خرید اتریوم، درصدی از معامله به عنوان کارمزد از شما دریافت خواهد شد و اطلاعات آن همزمان با ثبت درخواست برای شما قابل مشاهده است. این کارمزد همیشه متغیر است. به عنوان نمونه هنگامی که حجم مبادلات شما در 30 روزقبل بیشتر از 100 میلیون باشد، کارمزد 0.2 درصد خواهد بود.
شما میتوانید در صرافی آنلاین ارز دیجیتال ویرا اکسچنج ارز دیجیتال اتریوم را در سطوح مختلف کاربری تهیه نمایید. ما در این صرافی معتبر، کمترین نرخ کارمزد را برای شما در نظر گرفتهایم.
آینده اتریوم
آینده اتریوم برای اغلب کسانی که به دنبال سرمایهگذاری در آن هستند، مهم است. اما هیچ پاسخی برای این روند وجود ندارد. این افراد باید بدانند که سرمایهگذاری در این ارز، همانند سایر سرمایهگذاریها پرریسک است. از این رو باید قبل از انجام آن ریسک این سرمایهگذاری را در نظر بگیرید. بنابراین تحقیقات خود انجام دهید و درصورتی که اهل ریسک کردن هستید، در این ارز دیجیتال سرمایهگذاری نمایید.
چرا باید از اتر استفاده کنیم؟
شما میتوانید با استفاده از اتریوم و از طریق قراردادهای هوشمند که اسکریپتهای کد هستند، در شبکه محاسباتی جهانی شرکت کنید. این اسکریپتها میتوانند در بلوکهای اتریوم ( Ethereum) مستقر گردند. اتریوم یک ارزجهانی است و از این رو استفاده از آن محبوبیت پیدا کرده است.
آیا قیمت اتریوم به دلار یا سایر ارزها وابسته است؟
یکی از مزیتهای این ارز جهانی، عدم وابستگی آن به ارزهای رایج دنیاست. اما به دلیل معامله ارز اتر در طول روز با ارزهایی نظیر دلار، بیت کوین و .. قیمت آن متغیر است. همچنین قیمت این این ارز به دلیل تعداد افرادی که تمایل به خرید و فروش آن دارند، نوسان دارد.
برچسب ها :
دیدگاه ها